Město Filadelfie je známé svou bohatou historií. Kultovní památky, jako je Independence Hall – místo světového dědictví UNESCO, kde byla projednána a přijata Deklarace nezávislosti a ústava USA, je jen jednou ze zastávek historické čtvrti „historické čtvereční míle“. Filadelfie je více než jen místem zrodu USA.

Filadelfie je dlouhodobě hodnocená jako jedno z nejpřívětivějších měst pro chodce v zemi. Snadno projdete centrum Filadelfie i s přilehlými čtvrtěmi. Ve Filadelfii je možné si užít nákupy oblečení a obuvi bez DPH, návštěvu oceněných restaurací i procházky na více než 10.000 akrech parků a zeleně.

Prohlédněte si známá umělecká díla v galeriích i v ulicích, Filadelfie je proslavená uměleckými díly ve veřejném prostoru. Mural Arts Philadelphia a další programy podpory umění ve městě jsou jedním z hlavních důvodů proč je Filadelfie nazývána největší venkovní galerií světa. Z původního programu boje proti graffiti ve městě z roku 1984, vznikla unikátní podpora veřejného umění s více než 4.000 děl, která z některých zanedbaných lokalit udělala atraktivní místa. Program je součástí kampaně města zaměřené na nové formy využití veřejných prostor a komunitního života.

Nejznámější muzea ve Filadelfii sídlí na třídě Benjamina Franklina, která se inspirovala Champs-Élysées v Paříži . Nejdete zde také řadu z nejvýznamnějších památek města – Philadelphia Museum of Art, muzeum Barnes Foundation, Rodinovo muzeum, Academy of Natural Sciences, Franklin Institute. Minout nemůžete ani fontánu Swann Memorial Fountain na náměstí Logan Square.

Filadelfie je žádaná turistická destinace na východním pobřeží USA. Pro české turisty je atraktivní možnost využít přímý let z Prahy. Další výhodou je krátká dvacetiminutová dojezdová vzdálenost z Philadelphia International Airport do centra města.